compra

Qui som

cremier

 

Qui som

qui som

Xavi & Roser

~

La paraula formatger, ‘fromager’, quesero, Käsehersteller, etc. engloben en un mateix concepte a varis oficis dins del món del formatge. Reben el mateix nom la persona que munyeix l’animal, la que fa el formatge, la que el ven, etc.

Ens encanta el concepte “cheesemonger” perquè és el primer que defineix a la persona que es dedica a la recerca i a la venda de formatge. Vaja.. que ens defineix a nosaltres.

Vam iniciar aquest projecte conjunt sabent que havíem de rondejar-nos del millors. Per això centrem la nostre formació a França a Xavier de Toulousse, a Itàlia a Luigi Guffanti i a Anglaterra a Neal’s Yard Dairy. Posteriorment ampliem aquesta formació a Barcelona amb una gran varietat de cursos d’especialització.

La visita a petites formatgeries ens ha fet canviar la manera de veure el formatge en sí per passar de ser una producte final a ser un producte amb una història al darrera i això ens ha fet modificar la formació rebuda per passar-la a coneixement real.

Som apassionats dels formatges: de la seva història, de la seva complexitat, de la seva fragilitat i; sobretot; del seu aroma i sabor.

La botiga

~

La Formatgeria neix l’any 2015 com a projecte personal, però el local en sí té una història molt més antiga.

L’any 1956 s’obre al públic la botiga de la Conxita Monserrat on hi podies trobar pesca salada, llegums, queviures i pollastre a l’ast, entre d’altres.

60 anys més tard, després d’haver passat per vàries mans, el negoci torna a la família. Després d’una transformació total del local; el dia 11 de Juny del 2015 s’inaugura La Formatgeria.

Una botiga feta pensant en el futur, en un futur on el petit comerç i l’especialització cobra importància, on la formació i el coneixement del personal tenen un valor vital. La botiga vol acostar al client productes d’arreu del món. Noves textures, nous sabors i un ventall de possibilitats que no deixen a ningú indiferent.

qui som